• 97405800 / 40285238
 • Info@petersautomarine.dk
 • Man, tirs, tors.: 08:00 - 16:00
 • Ons. Køre ude, Lør, søn.: Lukket
 • Ringkøbingvej 4, Holstebro

Tohatsu er Japans ældste påhængsmotor producent.  Hvad enten du står på vandski, er erhvervs- eller lystfisker, sejler race eller bare stikker til søs for at nyde naturen, må du kunne stole på din motor for at komme sikkert på land igen. Og der er al mulig grund til denne tillid. Siden 1932 er der fremstillet benzinmotorer hos Tohatsu. I 1956 startede man så Japans første produktion af påhængsmotorerne og i dag er tohatsu blevet verdens 2-største producent af påhængsmotor.

Tohatsu er verdens største leverandør til andre motorfabrikker.     Men det er ikke alle motorer, der står “Tohatsu” på, for konkurrenterne stoler også på Tohatsu. Deres tillid til dette mærke er så stor, at der også ligger Tohatsu-motorer under mange af skjoldene på påhængsmotorerne Mercury, Mariner, Force og Nissan.

Tohatsu høre til blandt de mest miljøvenlige.
På grund af Tohatsu-motorernes effektive forbrænding hører de til blandt den mest miljøvenlige del af markedets påhængsmotorer. Også når det gælder støjforurening er Tohatsu helt i top.

Tohatsu motor katalog

Gør en fornuftig investering – Byt din gamle motor ud med markedes mest kompakte marinemotor og få en driftsikker letvægter ombord

Lombardini har i over 85 år været på forkant med udviklingen af dieselmotorer, med det primære mål at opfylde slutbrugerens behov. Den italienske motorfabrikant er førende på verdensplan indenfor dieselmotorer op til 240HK, med tre topmoderne fabrikker i Italien, hvor der årligt produceres mere end 500.000 stk diesel- og benzinmotorer til auto, industri, landbrug og marine, alle fuldt på højde med de nyeste emissionskrav.

Lombardini Marine blev etableret med det mål at udvikle de veletablerede motorserier FOCS, CHD and JMT til brug som indenbords marinemotorer og -generatorer. Motorerne fra 13-240 HK har branchens stærkeste standardgeneratorer med en ladestyrke på 120 Ampere. Resultatet er en yderst støjsvag og miljøvenlig motor, den optimale løsning til lystsejleren, der vil have udskiftet sin motor med en stærkere, lettere, mindre og renere motor.

De kompakte motorer er kendetegnede ved stor driftsikkerhed og et minimum af vedligeholdelse, og dens kraftige konstruktion gør, at den både er godkendt og velegnet til lyst- og erhvervsbrug

STANDARD TILBEHØR:

Lombardini Marine dieselmotor leveres komplet med

 • Ferskvandskøling
 • Revers og reduktionsgear
 • Komplet elektrisk anlæg med 12V generator
 • Startermotor
 • Standard+ instrumentpanel med alarm, voltmeter, temperaturmåler, omdrejnings- og timetæller, startkontakt og el-stop
 • Mellemkabel fra motor til panel
 • Fleksible motorophæng
 • Vandblandingsbøjning for udstødning i rustfri stål
 • Modhold for gear- og gaskabel monteret
 • Luft-, olie- og brændstoffilter
 • Søvandspumpe, (mulighed for frontmontering af søvandspumpe)
 • Integreret olielænsepumpe der sikre nem vedligehold af motor

Perkins Sabre til lyst-og kommmericiel drift produceret af Perkins Marine Power i Wimborne

Perkins Sabre serien er unik i det marine motorer markedet. Det er resultatet af et Tæt samarbejde Mellem Perkins og Sabre, Som samler de design, udvikling og Tekniske Færdigheder i de til markedsledende kundefokuseret dieselmotor Specialister. Dette har resulteret i en Vellykket indførelse af et stadigt Stigende antal Fritid og kommerciel marine diesel motorer og generator, der er motorer, der giveren ejere og operatører Ydelse, pålidelighed, lave driftomkostninger og miljømæssige fordele fra 86 til 300 hk.

Citat fra Perkins:

Engine uptime is critical for you, your crew, your clients and your bottom line. That’s why Perkins propulsion engines power your vessel to any port. The industry’s largest range of engines provide the reliability you need. Perkins Marine Power Systems ensure that you have an engine on board that will work as hard as you do.

Driftsikker – lang levetid – til lyst- & erhvervsbrug

Perkins Sabre Marinemotorer er kendetegnet ved stort slagvolumen og lavt omdrejningstal. Motorerne er topmoderne med en rigtig god forbrænding, hvilket betyder lavt brændstofforbrug, minimal støj og røg, lang levetid og lave vedligeholdelsesomkostninger.

Perkins Sabre dækker nu området fra 87 til 300 HK, med hhv. 4 og 6 cylindre, og produceres hos Wimborne Marine Power Center England

Perkins Sabre Marinemotorer kan serviceres world wide, da der findes mere end 4000 Perkinsforhandlere i hele verden, heraf mere end 40 forhandlere i Danmark, Færøerne og Grønland.

STANDARD TILBEHØR:

 • Instrumentpanel med mellemkabel til multistik på motor
 • Varmtvandsudtag med afspærringshaner
 • Brændstofslanger tur/retur
 • Ekspansionsbeholder på motor
 • Vandudskiller med vandalarm
 • 2-polet el-anlæg
 • Forberedt for tør eller våd udstødning
 • Varmeveksler-kølet, kan også leveres for køl-køling

Vi har fået forhandling af Honda, påhængsmotorer og reservedele. Vi er også blevet servicepartner, så vi kan håndtere serviceeftersyn med garanti samt garantireparationer.

Lidt sjov læsning fra båd og motor: Mercury & Tohatsu
Amerikanske Mercury 9,9 4-takts og japanske Tohatsu 9,8 4-takts er begge fremstillet af Tohatsu Corporation. Motorerne er næsten identiske bortset fra stafferingerne på kåben samt at Mercury har gearfunktionen indbygget i gashåndtaget og ”Primerchoker”. Tohatsu har sit gearhåndtag placeret på forsiden af motoren samt automatisk choker.
Motorerne har mindste cylindervolumen i klassen med 209 cc, to cylinder på række, overliggende knastaksel samt to ventiler pr. cylinder. Brændstoftilførslen sker via karburatoren. Generatoren giver 12V-6A, effekten er 9,9 hk og vægten 37 kg, den letteste i klassen. Motoren har overophednings-alarm, olietryks-indikator og tilt med fem indstillinger. Der er gas- og styrebremse.
Mercury og Tohatsu fås også med langt ben samt med elstart og fjernbetjeningsboks.
Prisen for den korte model er 16.995 kr. for Mercury og 15.800 kr. for Tohatsu. Ønsker man en Mercury med langt ben koster den 17.495 kr, og en lang model Tohatsu koster 16.100 kr.

Tohatsu 9,8 bliver testvinder i 2007 i segmentet 10 hk påhængsmotorer.
Gennemsnitligt hurtigst og mest økonomisk til en fornuftigt pris taler sit tydelige sprog. At Tohatsu desuden er stærk i accelerationsmomentet, med fine målinger i støjniveaumomentet og vejer mindst, forstærker positionen yderligere.

Yamaha & Selva
Japanske Yamaha F9,9 4-takts og italienske Selva 9,9
4-takts er identiske bortset fra fabrikatet på propellerne og kåbens stafferinger. Cylindervolumen er på 323 cc og de har som de øvrige motorer i klassen to cylinder på række, karburator, enkel overliggende knastaksel og to ventiler pr. cylinder. Motorerne er konstruerede og fremstillet af Yamaha og kom på markedet allerede i efteråret 1997. Generatoren giver 12V-6A, effekten er 9,9 hk og vægten 45 kg. Motorenheden er udrustet med begrænsning af omdrejninger, olietryks-alarm, tilt samt gas- og styrebremse. Både Yamaha og Selva har storesøstre i form af 15 hk baseret på samme motorblok og fås med langt ben og med gashåndtag og elstart.
Yahama 9,9 koster 19.590 kr. for en kortbenet, der dækker 90% af salget. Med langt ben betales 500 kr. mere. Selva 9,9 med kort ben koster 19.500 kr. og man skal betale 19.900 kr. for en Selva med langt ben. Selva 15 hk koster hhv. 19.100 kr. og 19.400 kr.

Her får vi vores reservedele

logo1000smal

Vi forhandler bådudstyr og Bådtilbehør fra Palby Marine.

Du kan bestille dele fra Palby Marine gennem os. Du kan enten komme til os og bestille fra et katalog, eller du kan gå på deres onlinekatalog, og lave en ønskeliste for derefter at sende den til os. Så bestiller vi delene som enten kan hentes her hos Peters Auto og Marine eller de kan blive sendt hjem til dig.

Deres katalog med bådudstyr er for mange fast inventar i båden. Nu har de gjort det tilgængeligt online også, så du har adgang til det fra computer og mobil. Alle deres varer kan bestilles via Peters Auto og Marine.  De er grossist og distributør for en række af de førende brands i verden. Samlet set er sortimentet komplet, uanset om det er pleje, maling, reservedele eller beklædning, har de fuldt program.

Palby online katalog

Hos os kan du også købe produkter fra Columbus marine.

Du kan bestille dele fra Palby Marine igennem os. Du kan enten komme til os og bestille fra et katalog, eller du kan gå på deres online katalog, finde de produkter du mangler og derefter skrive en mail til os med de varenumre du gerne vil have. så bestiller vi dem hjem og de enten kan hentes her hos Peters Auto og Marine eller de kan blive sendt hjem til dig.

Hos Columbus Marine er kvalitet et nøgleord og de repræsenterer i dag nogle af verdens bedste producenter af godt grej til både. Størsteparten af deres leverandører er fra Europa eller USA/Canada.

Columbus marine katalog
fredrasmussen

Fred Rasmussen er vores primære motor leverandør.

Fred Rasmussen, ekspertise indenfor motorer og gear gør os til den naturlige sparringspartner for producenter og distributører af bl.a. Entreprenørmaskiner, gaffeltrucks, generatoranlæg, landbrugsmaskiner, lyst- og kommersielle fartøjer, som eneforhandler af nogle af verdens største og bedste motorproducenter til industri og marine

Fred Rasmussen

Du kan købe reservedele til din båd fra Sierra marine parts igennem os.

SIERRA er et omfattende program af top-kvalitets service- og reservedele
til Indenbordsmotorer, Z-drev og Påhængsmotorer.

Sierra motordele katalog

Så galt kan det gå. Husk nu at få vedligeholdt din båd hos et godt værksted. Vi forhandler reservedele og udstyr til biler, trailere og både fra steder hvor kvaliteten er 100% i orden.

Hvorfor vælge vores mærker?

 • Køb båd hos os og få den vedligeholdt samme sted
 • Vi kommer gerne ud på havnen og reparerer
 • Vi kan håndtere store motorsejlere såvel som små joller
 • Vil du gerne have råd og vejledning inden køb af båd? Så kig ind
 • Vi har alt i bådudstyr

Ofte stillede spørgsmål

 • Kan I skifte min propel?

  Ja. Vi har altid flere typer og størrelser på lager. Bl.a. plastic, stål og messing.

 • Min trailer skal have skiftet ruller

  Vi kan skifte rullerne på din trailer – også selvom båden stadig står der på. Vi har udstyr til at løfte båden over på en anden trailer mens vi arbejder på traileren. Du kan bl.a. også få din båd bundmalet hos os.

 • Har I voks og plejemidler?

  Ja. Vi har flere produkter fra Hempel i butikken. Produkterne anvender vi også selv når vi laver klargøring af både efter salg eller for vores kunder.

© Copyright 2015 webdesign af Mal-foto